Африканський гіеновідний дикий вид собаки

Африканська гіеновідная собакаГіеновідная африканська собака - хижак. У перекладі назва означає «писаний вовк». Має спорідненість з червоним вовком. Непрофесіоналам легко сплутати її з гієною.

Одомашнені гіеновідние собаки практично нічим не відрізняються від звичних вівчарок. Дуже віддані і вірні друзі для своїх господарів. У дикій природі з таким звіром краще не зустрічатися. Дуже агресивні. На волі - це хижак.

Гіеновідние африканські собаки

зовнішність

Оскал гіеновідной собакиПорода досить велика, завбільшки з велику собаку. Довгі лапи і характерно для цієї породи великі вуха. Тіло подовжене, міцне і мускулисте. Тулуб досягає більше одного метра. Пухнастий, подовжений хвіст доходить до розміру 40 см. Чотири пальці на лапах, тоді як у більшості псових на передніх ногах по п`ять. Виростає в холці до 78 см.

Потужна щелепу, дозволяє не тільки схопити здобич, але і довгий час утримувати її. Будова зубів також є значущим відмінністю. Специфіка їх розташування і розмір дозволяє дикої африканської гіеновідной розгризати кістки різної величини і товщини. У пащі 42 зуба. Самка відрізняється від самця всього на 3-7%. Вага тварини залежить від ситості. Варто врахувати, що за один прийом їжі може з`їсти до 9 кілограм м`яса. Маса дорослої особини від 18-36 кілограм.

Забарвлення цілком відповідає місцевості - строкатий, як місце проживання. Дає хорошу можливість маскуватися. хутро своєрідний: Рідкісна, груба шерсть з залисинами. Шкіра чорна. Малюнок вовни асиметричний. Практично не зустрічаються однакові забарвлення. Плями мають в основному відтінки білого кольору, коричневого, жовтого і чорного. Світлі особини, коли основний колір світлий і на ньому темні плями різного розміру або навпаки. Цуценята від народження одного кольору - темні або білі. Характерне забарвлення отримують після семи тижнів життя.

потомство

Самка гіеновідной собаки з потомствомГіеновідная собака живе зграями, як вовк. У зграї строго стежать за ієрархією. Союзи пар утворюють раз на все життя. Домінує в зграї одна альфа-пара і тільки вона має право продовження роду в цій зграї. Виводок від іншої самки можуть розтерзати, а саму самку залишити без їжі. У природі все зовсім і інстинкти тварин самі контролюють чисельність. Альфа самка гиенових собаки приносить від 2-21 дитинчати. У закритих умовах у гиенових собаки послід невеликий.

Виношує африканська дика собака свій приплід 60-70 днів. Народжує безпорадних, сліпих і глухих дитинчат. Поява цуценят доводиться в основному з березня по липень. У цей період самка ховається в лігві і мешкає там до чотирьох тижнів. Зграя повністю піклується про потомство, охороняють і приносять їжу. З восьми місяців цуценята гиенових собаки починають освоєння околиць. Дорослі особини стежать за ними і підгодовують. В однорічному віці гиенових собака досягає фізіологічної зрілості. Стає повним членом зграї. Живе африканська дика собака в середньому не довше десяти років.

ареал

Місця селища зграй - це степи і савани, ближче до півдня пустелі Сахара, південна частина континенту Африка. У наш час збереження виду представляють національні парки і не освоєні людиною місця.

Два сезони:

  1. Зима - це час посухи.
  2. Літо період дощів.

Головні недруги в савані для гіеновідной собаки є леви. З гієнами також йде ворожнеча. Це природні винищувачі особини. Представники виду досить витривалі. Гіеновідная собака денний мисливець. Виглядає здобич, не користується нюхом, чудовий бігун, розвиває швидкість до 50-55 км / год. Але здатний пробігтися і більше 65 км / год. Перевага стайной полювання - дозволяє вбивати велику здобич, якої вистачить всім членам.

Перед полюванням існує певний обряд вітання. Гіеновідная собака вітає іншу стрибками і характерними похрюкувань, помах хвостами, попискування, облизують морди родичів. Виявляє цим свою покору.

Місце полювання гиенових собаки Ніяк не позначають і не піклуються про їх охорону. Оберігають тільки лігво. Утворюють зграї до 15 голів. Головує альфа-пара, де самець відповідає за чоловічу половину зграї, а самка за жіночу. Мирний спосіб життя всередині зграї - практично не буває явної агресії для показу лідерства або їжі. Самців, як правило, буває в три рази більше ніж самок. У віці двох з половиною років самка залишає будинок в надії знайти сім`ю, де немає альфа-самок. Частина самців утворюють нові сімейства. Така структура дозволяє увазі не вимирати від змішування кровей. Гиенових собаки люблять все робити разом: Полює, грати, харчуватися, спати.

харчування

Гиенових собаки м`ясоїдні. Вживають тільки свіже м`ясо. У рідкісних випадках повернуться до недоїдені тварині, тому поїдають велику кількість парнокопитних. В середньому добувають їжу від 50 кг до 200 кг.

Основний видобуток:

  • Полювання африканських диких собакимпала (Aepyceros melampus);
  • газель Томсона (Gazella thomsonii);
  • куду (Tragelaphus strepsiceros);
  • східно-африканська антилопа (Madoqua spp.);
  • стенбок (Raphicerus campestris);
  • дукер (рід Cephalophini).

Щури, зайці, ящірки йдуть раціоном в зимовий період під час посухи. Чи не споживають падали. Рідко нападають на домашню худобу.

Місцеві фермери не люблять гиенових собак. Так як це м`ясоїд, якому постійно необхідно свіже м`ясо. Люди відстрілюють їх. Другий момент - гиенових собака є переносником різних хвороб, в тому числі сказу і сибірської виразки.

Споделете в социалните мрежи: